198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us
Image Alt
VR experimenten

VR experimenten

Het is niet altijd mogelijk om in de echte omgeving elementen aan te passen (bijvoorbeeld planten neerzetten of andere muziek draaien) of om op locatie genoeg mensen te werven voor het onderzoek. Daarom maken we gebruik van OSQAR. Dit Virtual Reality onderzoekplatform maakt fysieke belevingen transporteerbaar, waardoor mensen vanuit iedere locatie een bezoek kunnen brengen aan verschillende ruimtes en direct vragen kunnen beantwoorden over hun ervaring. Via de OSQAR smartphone app en VR-bril kunnen respondenten thuis of op locatie direct meedoen aan een experiment en/of enquête. Met deze revolutionaire methode is het mogelijk om sneller en makkelijker dan ooit valide onderzoek uit te voeren.

Een onderzoek met OSQAR verloopt als volgt:

  • Wij maken een opname van jouw ruimte met een 360° camera. Dit kan zowel een statisch als bewegend beeld zijn.
  • De omgevingsvariabelen worden virtueel of in real-life aangepast: inrichting, achtergrondgeluiden, samenstelling van producten of personeel, noem het maar op.
  • Aan de hand van wetenschappelijke richtlijnen stellen we een vragenlijst op; deze kan zowel weergegeven worden in de VR-omgeving als in losse enquêtevorm.
  • Met de OSQAR app kunnen respondenten op hun smartphone meedoen aan een onderzoek. Met de VR-bril kunnen zij vrij rondkijken in de virtuele ruimte welke gefilmd is, waardoor het net echt lijkt.
  • Wanneer respondenten de vragenlijst hebben doorlopen, kan de data direct worden ingezien en geanalyseerd.

Voor wie