Terug naar overzicht

Van 6 naar 9% btw

Wenda Linthorst, 19 oktober 2018

Als je werkt in food, is het je vast niet ontgaan. Het btw-tarief voor eten en drinken gaat vrijwel zeker naar 9% per 1 januari 2019. Op Prinsjesdag heeft iedereen het kunnen horen. 

Dat betekent dat je bij behoud van marge de verkoopprijzen een paar procent gaat verhogen. De perfecte tijd om weer bewust naar elke prijslijst, menukaart en promotiebord te kijken. Wij helpen je graag met wat tips vanuit het onbewuste, zodat je de psychologie en neuromarketing goed toepast vanaf het nieuwe jaar. 

Een paar tips! 

  1. Niet uitlijnen - Zorg ervoor dat de prijs direct na het product wordt weergegeven, zodat de nadruk op het product ligt, in plaats van de prijs; 
  2. Geen eurotekens - Een euroteken geeft een pijnprikkel bij de gast en dat willen we natuurlijk niet; 
  3. Niet van laag naar hoog - Door een alternatieve volgorde te creëren in de prijslijst van de producten, kun je gasten beïnvloeden in hun keuze;
  4. Niet te veel keuzes - Heb je een hele selectie aan speciaalbieren? Kijk of je dan subcategorieën kunt maken onder de bieren;
  5. Eindig alleen op een 0 of een 5 - Deze getallen worden vriendelijker ontvangen door consumenten. 

Consumatics wordt deze weken ontzettend veel ingeschakeld voor prijsstrategie. We kunnen er dan ook uren over praten. Voordat je losgaat met de tips, weet dat je niet alles 1-op-1 kunt overnemen.

Elke doelgroep is anders 

Kijk goed naar jouw doelgroep, zijn ze prijsbewust of niet? Kennen ze de prijzen van de concurrent of niet? Waar komen ze vandaan voordat ze jouw zaak bezoeken? Wat is het alternatief voor jouw product? 

Elk concept is anders 

Kijk ook goed naar jouw concept. Ben jij een luxe restaurant? Ben je een prijsvechter? Komen mensen eens per jaar bij jou of komen ze wekelijks?

Er zijn ontzettend veel variabelen die van invloed zijn bij het maken van de juiste keuzes qua prijsbeleid. Om er weer voor te zorgen dat ook jouw pricing klopt per 1/1/2019, helpen we graag. Bel met Wenda Linthorst via 06-52684006; zij komt graag met je in contact.