Terug naar overzicht

Hotello Sapiens onder het vergrootglas

Wenda Linthorst, 21 januari 2019

Wat was het weer een spektakel. Het jaarlijkse HotelloTOP Year Event 2019 dat als vanouds werd gehouden in de RAI, deed niet onder voor andere jaren. Sensatie, inspiratie, kennis en een hoop humor. Hét was allemaal aanwezig. TOP talks door Robert Guijt, Margot van Brakel en Hans Steenbergen zorgden voor een hoop bezieling en herkenning. Inspirerend voor iedere Hotello. Keynote speaker Erik Scherder, die je misschien wel kent van ‘De Wereld Draait Door’ fascineerde iedereen met zijn kennis over het Hotello brein maar verwonderde iedereen pas écht met zijn gevoel voor humor. Met confetti en vuurwerk werden de winnaars van dit jaar bekend gemaakt. The NXT GM ‘Justus van Dam’ en winnaar van Hotello of the year award ‘Joost Rietveld’ willen wij hierbij van harte feliciteren.

 

Verschillen tussen Hotello's & Notello's

In samenwerking met Consumatics onderzocht HotelloTOP op verschillende manieren de Hotello Sapiens. Onderzocht werd waar Hotello Sapiens nu in uitblinken, maar ook waar zij zich onderscheiden van de Notello’s mensen die geen hotelschool hebben gedaan. De informatie is perfect voor werkgevers van Hotello’s en voor het merk Hotello an sich. Het zorgt daarnaast voor informatie die de afgestudeerde hotello ondersteunt in zijn of haar professionele carrière. Bijna 400 respondenten hebben de Happiness Barometer ingevuld, 1500 Notello profielen zijn gescand en 5 professionals die niet in de hotelsector werken (Schiphol, HEMA Dela, ING en Zorgwaard) werden geïnterviewd over hotello’s, aangezien ze allen graag met dit volkje aan de slag gaan.  

Happiness 

De Happiness Barometer toonde aan dat Hotello’s net iets gelukkiger zijn dan notello’s, respectievelijk een 8,1 versus een 7,9. Nu zegt deze 0,2 punt misschien niet zoveel, echter scoorden Hotello’s significant hoger op de stellingen ‘ik heb het gevoel dat het leven mij veel geeft’ en ‘ik heb erg goede herinneringen aan het verleden’.

70% van de afgestudeerden verlaat de hotellerie als ze in het werkveld zijn, direct of na een aantal jaar. Dit is altijd een onderwerp van discussie tijdens de borrel ‘hoe houden we ze langer aangehaakt.’ Het interessante is dat dit ook bij notello’s ongeveer het percentage is. Studies als talen, geschiedenis, theologie of filosofie scoren nog lager.

Competenties

Hotello’s hebben meer algemene competenties, waardoor zij flexibel zijn. Dit komt goed van pas in een wereld waar ontwikkelingen in technologie razendsnel gaan. Notello’s zijn meer gespecialiseerd in een vakgebied en veranderen minder snel van sector. Wel werd er gewaarschuwd in de interviews, blijf je ontwikkelen hotello’s! Probeer ook unieke skills te hebben.

Naast de skills is er ook gekeken naar de werk privébalans van een Hotello. Twee aspecten waar Hotello’s aan kunnen werken om de ‘work life balance’ te verbeteren zijn: minder stress tijdens werk en minder uren werken. Stress ontstaat vooral onder jonge Hotello’s en specifiek meer onder vrouwen. Erik Scherder legde uit dat het brein tot het 30e levensjaar nog niet volledig volgroeid is, waardoor dit een logisch resultaat is. Dit maakt wel dat je als werkgever extra voorzichtig moet zijn of je als Generatie Y of Z werkneemster goed kunt leren van de oudere mannelijke collega’s!

Het probleemoplossend vermogen is het meest gewaardeerd, blijkt uit interviews. ‘Hotello’s doen veel voor anderen, echter vergeten ze zichzelf nog weleens.’

Hotello's in dienst?

33% van de Hotello’s verlaten de gastvrijheidssector voor persoonlijke ontwikkeling. Hotello’s willen meer! Organisaties, leer hiervan! Hotello’s in dienst? Hier dan 3 tips:

1.       Voel je verantwoordelijk voor de behoeften van een Hotello;

2.       Daag ze uit!;

3.       Bied ze kansen om carrière te maken.

Als je het vuur onder de voeten laat voelen van een Hotello, presteren ze op hun best.

Maar dit is niet alles! Het volledige onderzoek wordt in februari bekend gemaakt. Vind je het leuk om de inzichten te ontvangen? Stuur een mail naar info@hotellotop.nl