Terug naar overzicht

Eten en drinken in de zorg

Wenda Linthorst, 06 augustus 2015

Door onze intrinsieke motivatie om onze kennis te verbinden aan de zorg, zijn we vorig jaar gestart met een bijzonder onderzoek in een zorgcentrum. Kunnen we het eetmoment leuker maken, mensen blijer maken en meer laten innemen door een andere presentatie en verrijking van voeding? Het was een feest om mee bezig te zijn en de resultaten waren positief. Intussen is het onderzoek van 2015 gestart. 

Vijf zorginstellingen en meerdere partners doen mee aan dit onderzoek. Groot of klein. Diëtist of directeur. De betrokkenen komen uit verschillende hoeken.

Wat gaat er gebeuren?

We testen bij vijf zorginstellingen voor langdurige zorg verschillende elementen rondom eten & drinken.

  1. Een andere omgeving zoals het veranderen/ aanzetten van muziek
  2. Een andere presentatie van voeding zoals ander servies
  3. Het vervangen van reguliere voeding door verrijkte voeding

Wat gaat er met de resultaten gebeuren? 
 

De partners krijgen een paper met de resultaten waarin ze ook zien wat hun eigen product, zoals geur en vers koken, bijdraagt aan het mooier maken van het eetmoment.
We zorgen er uiteraard voor dat de resultaten naar buiten gaan, zodat elke betrokkene er zelf mee kan doen wat hij/zij wil. Je kunt je inschrijven voor de Fact Flash, onze nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van het traject.

Wil je meedoen? 
 

Ben je een enthousiaste zorgmedewerker, manager bij een zorginstelling, werkzaam bij een merk / leverancier van de zorg of gewoon fan van dit onderzoek? Dan zoeken we jou. We zijn altijd op zoek naar mensen die kunnen bijdragen aan dit onderzoek. Wellicht kun je volgend jaar ondersteunen. Je kunt een locatie beschikbaar stellen, helpen met enquêteren, helpen met projectuitvoer, als merk (financieel) bijdragen of geïnterviewd worden als professional.

Wil je meer weten? 

Bel ons uiteraard gerust via 023-8445660 of stuur een e-mail naar info@consumatics.nl dan komen we binnen 48 uur bij je terug.