Terug naar overzicht

Er wordt gezondigd op koopzondag

Wenda Linthorst, 19 oktober 2012

Drie dingen vielen mij ontzettend op toen ik aan het shoppen was afgelopen zondag.... Gebruik ze gerust!

1. Als je niet mee doet aan koopzondag ben je dan niet open?

Etos heeft een grote pui aan de Grote Houtstraat. Ze waren afgelopen zondag niet open. Alle ramen waren flink beveiligd tegen inbraak. Het zag er in de straat niet aantrekkelijk uit. Sterker nog, het heeft impact op de manier waarop de hele straat wordt beleefd. Een dikke vette kans.... Stel dat je er een wand van zou maken zoals o.a. Tesco al doet, kun je meer verkopen. Je kunt een krachtige tekst neerzetten en vermelden: "Onze 25 topproducten zijn ookvandaag beschikbaar!" Je kunt er een virtuele winkel van maken waar de hardlopers worden gepresenteerd. Mensen kunnen door een qr-code te scannen deze producten kunnen kopen. De aankopen kunnen de volgende dag worden bezorgd en misschien zelfs wel bij de Albert Heijn worden opgehaald. 

2. Schoenen en brillen

Laarzen en een bril, daar ging ik voor op pad. Schoenenzaken en opticiens presenteren eigenlijk op dezelfde manier. Ze zetten gewoon zoveel mogelijk producten in de winkel. Nergens zie ik hoe het staat als een setje, waarom dat merk zo goed is, krijg ik een gevoel bij wat voor soort mensen de bril of laars past.... Waarom staan er geen paspoppen bij opticiens en bij schoenenzaken? 

3. Houd toch op met sale!

Ik heb hier eerder al een hele blog aan besteed, maar ik krijg er echt de kriebels van. De winterjassen zijn in de uitverkoop (20 % korting zag ik bij een paar zaken). Ik heb zelf soms mijn zomerjas nog aan. Waarom doen jullie het op dit moment in de uitverkoop? Ik snap het echt niet. Laat het mij gerust weten als ik iets over het hoofd zie, ik leer het graag!