Terug naar overzicht

Consumatics The Next Chapter

Anna Casemier , 11 juli 2019

Consumatics in een volgende fase én per 1 juli onderdeel van de QMG groep. Wenda en Helma hebben Consumatics met grote zorg overgedragen. Relaties, kennis, systemen, projecten, werkwijzen: alles is met veel liefde en aandacht doorgenomen.

Wat blijft er hetzelfde?
Ondanks een volgend hoofdstuk blijft er heel veel hetzelfde. De naam en het logo blijven ongewijzigd. Ook de werkwijze, de energie en het eigenzinnige karakter blijven hetzelfde. Anna Casemier, managing Partner: ‘We zijn de laatste die de bruisende cultuur en het persoonlijke randje willen veranderen. Dit zit namelijk ook in onszelf’.

Wat gaat er dan wel veranderen?  
De overname betekent dat er meer ruimte komt om te innoveren, en de mogelijkheid om met name processen achter de schermen te optimaliseren. QMG beschikt over een ondersteunend team voor zaken als administratie, planning en marketing. Hierdoor is er meer aandacht en tijd voor de project managers om zich te richten op het onderzoek en de implementatie. Verder is er ook de kans om kennis te maken met het sterke netwerk van zusterorganisaties HTC Advies en Atir. Beide met mooie opdrachtgevers waar absoluut een rol voor Consumatics is weggelegd.

Vorige week is Consumatics verhuisd naar het hoofdkantoor van de groep in Almere. Lisanne Korfage, adviseur en projectmanager: ‘Mocht je in de buurt zijn of een kijkje willen komen nemen: altijd welkom voor een kop goede koffie of een borrel’.

Een laatste woord
We vroegen Wenda naar haar ambities voor de toekomst van Consumatics: ‘Maak er een miljoenenbedrijf van, dat verdient Consumatics!’. Een ambitieus antwoord.
Daarnaast sprak Wenda de volgende wens uit: ‘Ik hoop dat de warmte en vertrouwensband die iedereen intern en extern voelt blijft. En ik hoop dat de cultuur om alles te durven vragen blijft. Geen vraag is te gek en we helpen elkaar. De verbinding intern maar ook met opdrachtgevers is bijzonder en ik hoop dat dat zo blijft. En wat typisch Consumatics is én moet blijven: het fun gehalte. Ik hoop dat opdrachtgevers na een gesprek met Consumatics, in de toekomst nog steeds op hun stoel zitten te wiebelen om aan de slag te gaan’.

En ook Helma hebben we gevraagd naar haar wens voor de toekomst van Consumatics: ‘De oprechte ambassadeurs die ontstaan. Ambassadeur van ons product maar ook van de energie en cultuur. Ik hoop dat Consumatics blijft bruisen’.

 Een eerste woord
Puck Wilbers, managing partner: ‘We hebben er alle vertrouwen in dat wij met het huidige team en de ambitieuze mensen die de komende maanden gaan starten Consumatics naar een hoger level krijgen. Wenda en Helma zijn voorlopig nog onderdeel van het team als projectmanager van een aantal mooie projecten, dus we bouwen nog een even samen verder’