Wim Huizing

Hospitality Infuser en Food Innovator


Achtergrond: Culinair hart, bedrijfskunde en Food Innovation

Toen ik een jaar of vier was, riep ik al dat het mijn droom was om in de keuken te werken. En die droom heb ik nageleefd. Ik heb door de jaren heen culinaire omzwervingen gemaakt door Nederland en daarbuiten, dit alles na afronden van de Middelbare Hotelschool  te Zwolle.

Om mijn kennis verder te verbreden heb ik Bedrijfskunde gestudeerd en de opleiding Food Innovation Concepts en Design gevolgd aan het HAS in Den Bosch.

Voor meer informatie over Wim zie ook zijn persoonlijke website www.wimhuizing.nl

 

Werkervaring: La Place, Dierenpark Emmen en Efteling

Mijn werkervaring is opgebouwd door te werken bij een aantal mooie bedrijven van La Place naar Dierenpark Emmen, waarna ik uiteindelijk de overstap heb gemaakt naar de Efteling. Een fantastisch bedrijf en een loving brand, waar vrijwel iedereen positieve associaties bij heeft. Toch ben ik hier na vier jaar weggegaan om aan mijn eigen sprookje te werken.

In 2015 ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Zonder businessplan, maar aan de hand van twee uitgangspunten: starten vanuit je hart en gebruik maken van je talent, om zo meerwaarde creëren door de vraag achter de vraag te beantwoorden. Verder is het een kwestie van doen en ervaren.

 

Talent: inspireren, creëren en innoveren

Inspireren, creëren en innoveren om zo beweging te veroorzaken. Verhalen vertellen en schrijven is hier onderdeel van. Het gaat om het leggen van verbindingen -zowel intern als extern- om zo de wereld een mooie dag te bieden.

 

Visie: Intuïtie, talent en verbinding

In mijn visie gaat het over acteren vanuit intuïtie, over het benutten van talent, het maken van verbindingen en het loslaten van vaste stramienen.
Daarbij werken verbeeldingskracht en creatie als katalysator. “ Beginning without the end in mind”. 

Niet alleen dromen van nieuwe toekomstbeelden, maar ook het samen realiseren daarvan; dat is wat mij energie geeft.

 

Motto: Dreams, the skill and the will
In mijn vrije tijd boks ik graag en metaforisch wil ik mensen en organisaties graag uitdagen om met mij de ring in te stappen om zo samen te ontdekken wat die nieuwe toekomstbeelden kunnen zijn en hoe je daar kampioen in wordt.

Zoals Muhammed Ali zei: “ Champions aren’t made in gyms. Champions are made from something they have deep inside them a desire, a dream a vision. They have to have the skill and the will. But the will must be stronger than the skill”.
Connect