198 West 21th Street, Suite 721
New York, NY 10010
youremail@yourdomain.com
+88 (0) 101 0000 000
Follow Us

Consumatics trotse partner van initiatief ‘Veel Liefs’

Met het initiatief ‘Veel Liefs’ is in Amsterdam een inzamelactie gestart om zoveel mogelijk spelletjes en puzzels te verzamelen, die in de zorg een tweede leven krijgen. Ook knutselspullen zijn meer dan welkom. Alle spellen zijn voor zorginstelling Cordaan.

Er wordt met man en macht in de zorg gewerkt om Corona te overwinnen. Door de maatregelen in de zorg mag er geen bezoek meer binnen komen, mantelzorgers mogen niet zorgen en vrijwilligers moeten thuis blijven. Dagbesteding is ook gestopt.

Initiatiefnemer Wenda Linthorst heeft jaren onderzoek gedaan naar deze en andere doelgroepen en de mate van geluk op onbewust niveau. Diverse onderzoeken tonen aan dat mensen die meer activiteiten te doen hebben, gelukkiger zijn dan mensen met minder activiteiten: “De verveling slaat toe bij de ouderen of verstandelijk gehandicapten die nu alleen zijn. Aandacht krijgen en spelletjes spelen maakt gelukkiger. En als mensen gelukkiger zijn, dat ze bijvoorbeeld ook beter eten. Door meer doelen te hebben op de dag en keuze te hebben tussen verschillende activiteiten, kan een groot verschil gemaakt worden.”

Hans Hendriks van Cordaan is blij dat dit initiatief is gestart: “Het is fantastisch dat een vraag van Cordaan van A tot Z wordt geregeld in deze periode en we binnenkort nieuwe geluksmomenten kunnen creëren bij de cliënten.”

Linthorst heeft samen met vijf andere leden uit het projectteam het netwerk opgetrommeld om belangeloos vragen uit de zorg samen te beantwoorden. Alle leden uit het team zijn afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool en werken in gerelateerde branches. Zo geeft Linthorst strategieadvies in klantgerichtheid en is een ander projectteamlid Pim Pelser conceptontwikkelaar.

De komende weken kunnen we nog meer verwachten van ‘Veel Liefs’:  “Er zijn al een aantal projecten gestart onder de radar. We verwachten dat er nog veel meer vragen komen van zorginstellingen en dat  we met ons netwerk zoveel mogelijk klein geluk kunnen realiseren. Maar nu aan de slag met de spellen; er zijn bij Cordaan meer dan 900 mensen thuis die we zo snel mogelijk blij willen maken.”

Deelname 

Iedereen mag meedoen. Stuur je mooie spellen en puzzels op naar adres:

Max Brown Canal District
T.a.v. Veel Liefs
Herengracht 13
1015 BA Amsterdam
Datum inzameling: 3 t/m 10 april

Meer informatie: www.veel-liefs.nl

Veilig langs brengen mag ook. Houd het bezoek kort en kom alleen. Er wordt anderhalve meter afstand gehouden en het hotel is de hele dag open.